maandag 20 april 2009

Nieuwe versie Examentraining Groot Vaarbewijs

Er is een nieuwe versie van de Examentraining Groot Vaarbewijs verschenen. Met de Examentraining Groot Vaarbewijs kunt u zich voorbereiden op de theorie-examens voor het Groot Vaarbewijs.
De nieuwe versie bevat onze nieuwe software en is dus weer helemaal bij de tijd. En hierdoor ook beter geschikt voor Windows Vista. In een eerdere nieuwsbrief schreef ik ook al over de veranderingen in de examens die het CBR afneemt. Zo wordt het vak Navigatie 2 (navigatie op open water) voortaan schriftelijk afgenomen en niet meer mondeling. De Examentraining Groot Vaarbewijs bevat een groot aantal meerkeuze vragen voor dit vak en biedt u dus een goede voorbereiding op het nieuwe examen.Ook is de software vast voorbereid op het van kracht worden van de nieuwe Binnenvaartwet, het Binnenvaartbesluit en de Binnenvaartregeling later dit jaar. Zodra de nieuwe wet van kracht wordt kunt u middels een gratis update de software en de oefenvragen bijwerken. Tot die tijd oefent u dus nog met de nu geldende regels. Als de nieuwe regels van kracht worden kunnen er ook examens worden afgelegd voor het nieuwe Beperkt Groot Vaarbewijs. Ook hier is de software op voorbereid. Ook hier kunt u een update ophalen zodra de nieuwe regels zijn ingegaan.
De nieuwste versie Examentraining Groot Vaarbewijs is nu al beschikbaar als download en verschijnt begin mei ook op cd-rom.

Voor de grote pleziervaart van 25-40 meter komt er straks ook een nieuw vaarbewijs. U kunt kiezen voor het Beperkt Groot Vaarbewijs of het Groot Pleziervaartbewijs. Deze laatste kent alleen een theorie en een praktijkexamen. Voor het Beperkt Groot Vaarbewijs gaat ook een vereiste vaartijd gelden. Om straks het Groot Pleziervaartbewijs te kunnen halen kiest u nu voor het CWO diploma Groot Motorschip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten