vrijdag 11 april 2014

ANWB Waterkaart software 2014

Nu alle nieuwe edities van de ANWB Waterkaarten zijn verschenen en de ANWB Wateralmanak deel II in de nieuwe versie gereed is, zijn wij druk aan de slag om al deze nieuwe kaarten en gegevens te verwerken in de 2014 editie van de ANWB Waterkaart software. Ook de App versies voor Android en Apple worden nu bijgewerkt. In een digitaal tijdperk wellicht een bijzondere volgorde die laat zien dat het produceren van almanak en kaarten nog steeds een erg arbeidsintensief werk is. Daardoor zijn de kaarten en almanak nooit allemaal op hetzelfde moment klaar. Omdat de software en de app's alle ANWB Waterkaarten en de complete databank van de Wateralmanak deel II bevatten, kan een nieuwe software versie pas gereed gemaakt worden als de papieren versies klaar zijn.

Binnen afzienbare tijd en ruim op tijd voor het vakantie vaarseizoen zullen de nieuwe versies van de software en de app's beschikbaar zijn. En schippers die nu een licentie nemen krijgen straks straks gratis toegang tot de nieuwste versie. In de Vaarwijzer Nieuwsbrief houden wij u uiteraard op de hoogte.

Wel willen we vast een paar tipjes van de sluier oplichten.
  1. Het in kaart gebrachte gebied van Nederland wordt uitgebreid met een schitterend nieuw vaargebied in het Oosten van Nederland ....
  2. Instellen van de GPS wordt nog makkelijker (plug and play).
  3. Een route met waypoints uitzetten was al mogelijk. De software kan ook de gevaren route of track opnemen. Deze track kunt u zien als een datalog van uw positie, gestuurde koers en gevaren snelheid. Een opgenomen track kunt u later afspelen en dan ziet u uzelf weer over de kaart varen.

2 opmerkingen:

  1. Krijgen we ook AIS mogelijkheid in de nieuwe software?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En schippers die nu een licentie nemen krijgen straks gratis de nieuwe versie, dat staat hierboven in het artikel. Geldt dat dan ook voor diegenen die vorig jaar al een licentie hebben genomen? Of moet die licentie in 2014 zijn genomen?

    BeantwoordenVerwijderen