maandag 1 juni 2015

Nieuwe versie ANWB Waterkaart Software verschenen

Sinds vanmiddag is de lang verwachte 2015 versie van de ANWB Waterkaart Software beschikbaar. Nu te downloaden op de website ...

Nieuwe kaarten en almanak gegevens

Uiteraard is de 2015 versie voorzien van de nieuwste ANWB Waterkaarten. Elk jaar verschijnt ongeveer de helft van de Waterkaarten in een nieuwe versie. Om de 2 jaar is dus de complete set kaarten van de ANWB vernieuwd. In 2015 zijn de volgende kaarten vernieuwd:

  • Groningen (Wateratlas A)
  • IJsselmeer en Markermeer (Waterkaart Y)
  • Alkmaar - Den Helder (Waterkaart F)
  • Alkmaar - Amsterdam (Waterkaart G)
  • Vechtplassen (Waterkaart I)
  • Grote Rivieren Midden (Waterkaart K)
  • Noord-Brabant (Wateratlas W)
  • Zeeland (Wateratlas Z)

Verder is de nieuwe gedetailleerde kaart van Amsterdam op schaal 1 : 12.500 nu ook opgenomen in de software.
In 2014 zijn de kanalen in Twente en de Overijselse Vecht toegevoegd. Dit gebied vindt u alleen in de ANWB Waterkaart Software en in de Waterkaart App's.

De gegevens van bruggen, sluizen en havens uit ANWB Wateralmanak deel II zijn compleet vernieuwd en aangevuld met nieuwe informatie. Vooral veel bedieningstijden van bruggen en sluizen zijn aangepast. Gegevens van meer dan 1.100 beweegbare bruggen, bijna 1.200 vaste bruggen, 315 sluizen en ruim 1.100 havens en marina's. De wijzigingen en correcties tot en met vorige week zijn meegenomen.

Nieuwe functies

Diverse nieuwe functies zijn toegevoegd. In de editie 2015 kunt u nu nog makkelijker en sneller zoeken in de tabellen van havens, sluizen en bruggen. Zoek bijvoorbeeld op 'Muiden' en u ziet meteen een selectie van bruggen met 'Muiden' in de naam.

Het is nu mogelijk om de actuele scheepvaartberichten en stremmingen in de software op de kaart te tonen. Als er verbinding is met het internet kunt u de laatste berichten ophalen en u ziet op de kaart waar iets aan de hand is. De berichten zijn afkomstig van diverse bronnen en worden voor publicatie bewerkt door de redactie van de ANWB Waterkampioen.

Om leuke routes met elkaar te delen kunt u routes van anderen importeren en uw eigen routes exporteren. Ook is het mogelijk om routes uit de ANWB Waterkaarten App's voor iOS en Android te importeren. Ook routes die van de website van ANWB Watersport en die eerder in de ANWB Waterkampioen beschreven zijn kunt u zo gebruiken. Het aanbod van routes van de Waterkampioen zal nog verder groeien. Routes uit de Waterkampioen vindt u op de website van ANWB Watersport ...

Installeren van een nieuwe versie

Op de website www.anwbwaterkaart.nl staat maar één download. Deze is zowel voor nieuwe gebruikers als voor bestaande gebruikers. Het is de licentie die bepaalt hoe lang u de software kunt gebruiken. De nieuwe versie kunt u over de al eerder geinstalleerde versie heen installeren. Uw gegevens blijven behouden. Als uw (proef)licentie verlopen is krijgt u opnieuw de kans deze nieuwe versie 2 dagen gratis uit te proberen. Wij hopen natuurlijk dat deze nieuwe editie u zo bevalt dat u daarna weer een licentie koopt.

Nieuw is dat u een licentie kunt kopen voor één week (een soort van verlengde proefperiode), één maand of natuurlijk één jaar. Nieuw is ook dat u nu uw licentie voor de Windows software ook kunt gebruiken voor één van de App's met de ANWB Waterkaarten op smartphone of tablet. Voorwaarde is wel dat u een licentie voor één jaar heeft en deze nog minimaal 11 maanden geldig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten