dinsdag 4 augustus 2009

Installeren Digitale Vaaratlas op Tomtom

Zoals ik al eerder schreef heb ik voor Promanent een handleiding Tips en trucs voor de Digitale Vaaratlas geschreven. Hierin behandel ik met name de wijze waarop u de Digitale Vaaratlas ook op andere merken autonavigatiesystemen kunt gebruiken. Standaard is de Digitale Vaaratlas van Cosmic Navigation namelijk alleen op Tomtom en Garmin navigatiesystemen te gebruiken. Wij krijgen nu regelmatig reacties van bezitters van een Tomtom autonavigatiesysteem die problemen hebben om de Digitale Vaaratlas op hun Tomtom te installeren. Voor deze eigenaren van een Tomtom is onze Handleiding ook een oplossing.

Om een tipje van de sluier op te lichten ...

Er kunnen problemen onstaan bij het installeren van de Digitale Vaaratlas op de Tomtom. Dat komt omdat het installatieprogramma van de Digitale Vaaratlas niet bekend is met alle mogelijke installaties die er op de verschillende uitvoeringen van de Tomtom zijn te vinden. In een Tomtom zit een geheugen of soms zelfs een kleine harddisk waar alle software en kaarten op staan. Dit geheugen is ingedeeld in mappen net als op uw computer. Afhankelijk van de uitvoering van uw Tomtom en het gebied waarvoor uw kaarten heeft heeft deze map een andere naam. Er blijken op alle verschillende modellen meerdere namen voor deze map in omloop te zijn. Niet al deze namen waren bekend bij de makers van de Digitale Vaaratlas en zitten dus niet in het installatieprogramma. Als u in de installatie van de Digitale Vaaratlas dus kiest voor installatie naar de Tomtom kan het installatieprogramma daardoor mogelijk niet de juiste map in het geheugen vinden en krijgt u een melding dat uw Tomtom niet is aangesloten, terwijl deze wel degelijk via een kabel op uw pc is aangesloten (zie afbeelding).
De oplossing is om in het installatieprogramma van de Digitale Vaaratlas te kiezen voor handmatige installatie en daarna in het geheugen van uw Tomtom naar de juiste map met het kaartmateriaal te bladeren. Een stap-voor-stap handleiding staat ook in onze Handleiding Digitale Vaaratlas - Tips en Trucs.

N.B. Recent hebben Tomtom en Cosmic Navigation een samenwerking gesloten, dus verwacht mag worden dat toekomstige versies van de Digitale Vaaratlas (na 2009) dit probleem niet meer hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten